Wanha Satama

Tunnelmallinen tapahtumatalo Katajanokalla

Wanha Satama on uniikki kokous-, kongressi- ja näyttelykeskus Katajanokan sydämessä aivan Helsingin keskustan läheisyydessä. Historiallisessa miljöössä järjestetään vuosittain noin 150 tilaisuutta, joissa vierailee noin 150 000 kävijää. Ammattitaitoisen henkilökunnan kanssa järjestyvät erilaiset tapahtumat kokouksista iltajuhliin ja kansainvälisiin kongresseihin.

Nykyaikainen tekniikka ja laadukkaat ravintolapalvelut mahdollistavat ikimuistoiset tilaisuudet historiallisessa miljöössä. Toiminnasta vastaa vuonna 1981 perustettu Helsingin Messut Oy, joka on osa Suomen Messut konsernia. Museoviraston suojelema 120-vuotta vanha kiinteistö toimi kauppahuoneiden tullimakasiinina, jossa järjestetään tänä päivänä onnistuneita kohtaamisia. Kaupungin nähtävyydet ovat kivenheitonpäässä kansainvälisestä kongressikeskuksestamme.

  • kokonaispinta-alaa 4 000 m2
  • näyttelypinta-alaa 2 000 m2
  • 8 rinnakkaista salia 40-400 seminaarivieraalle
  • 8 kabinettia 25-40 kokoustajalle
  • tilat ja tarjoilut jopa 3 000 juhlavieraalle
  • 5 sisäänkäyntiä
  • à la carte ravintola Brasserie 120 ruokailijalle

 

Historiallinen makasiini tapahtumien näyttämönä

120 vuotta sitten Wanhan Sataman punatiilirakennukset toimivat suurten kauppahuoneiden tullimakasiineina, jotka täyttyivät muun muassa kahvin tuoksusta ja maustesäkeistä. Sataman ensimmäinen warranttimakasiini rakennettiin 1896, ja lähivuosina valmistuivat Laukkasaarenkadun molemmille puolille makasiinikaksoset Selja ja Poppeli. Korttelien välistä kulki satamarata Töölön ratapihalle. Rakennukset toimivat nykyisin tilana onnistuneille kohtaamisille. Makasiinirakennus on Museoviraston suojelema.

Helsingin Messut Oy:n perusti vuonna 1981 yrittäjä Markku Nykänen. Messutoiminta alkoi vuonna 1985 ja ensimmäiset messut MAMA 85 (Markkinointi ja mainonta) järjestettiin Furcenterissä Vantaalla ja seuraavat FINANSSI 86 -messut (sijoitus- ja rahoitusmessut) Espoon Otahallissa. Helsingin Messut Oy muutti Wanhan Sataman tiloihin vuonna 1989. Rakennukset uudistettiin tapahtumien areenaksi ja Laukkasaarenkatua kattaa tänä päivänä lasikatto, joka yhdistää makasiinirakennukset toimivaksi kokonaisuudeksi erilaisille tilaisuuksille.

Muutaman omistajanvaihdoksen kautta Suomen Messut Osuuskunta osti Wanhan Sataman kiinteistön ja Helsingin Messut Oy:n liiketoiminnan vuoden 2004 lopulla.

Laatu ja turvallisuus

Helsingin Messut Oy Wanhan Sataman henkilökohtainen palvelukulttuuri tarjoaa asiakkaille turvallisen ja luotettavan ympäristön toimia. Systemaattinen laatutyö mahdollistaa toiminnan ja palvelutarjonnan jatkuvan kehittämisen. Asiakkaalle laatujärjestelmä näkyy luotettavana, varmana sekä sovitun mukaisena toimintana.
Toiminnallemme on myönnetty laatusertifikaatti ISO 9001 jo vuodesta 1997.

Suosittelemme vastuullisten tapahtumajärjestäjien laativan Suomen Lain määräysten mukaisesti tapahtumakohtaisen pelastus- ja turvallisuussuunnitelman. Lisätietoa säädöksistä ja lupakäytännöistä saat myös Wanhan Sataman ammattitaitoiselta henkilökunnalta.

Wanha Satama työpaikkana

Helsingin Messut Oy Wanhassa Satamassa työskentelee joukko tapahtumajärjestämisen ammattilaisia. Tarjoamme mielenkiintoisen ja haasteellisen työympäristön tapahtumien parissa. Asiakkaamme ovat kotimaisten toimialojen kärkinimiä, kansainvälisiä organisaatioita sekä arvostettuja yhdistyksiä ja järjestöjä. Henkilökohtainen palvelukulttuurimme tarjoaa asiakkaillemme turvallisen ja luotettavan ympäristön toimia. Systemaattinen laatutyö mahdollistaa toiminnan ja palvelutarjonnan jatkuvan kehittämisen. Tavoitteenamme on auttaa asiakastamme onnistumaan.

Meillä on hyvät kehitysmahdollisuudet, joustavat työaikajärjestelyt, työhyvinvointia ylläpitävä työympäristö ja laadukas työterveyshuolto. Meillä saat myös tehokkaan perehdytyksen tehtävääsi.

Mikäli meillä ei juuri nyt ole avoinna koulutustasi tai työkokemustasi vastaavaa työ- tai harjoittelupaikkaa, voit lähettää avoimen hakemuksen osoitteeseen info@wanhasatama.com.

Kitaristi

Jälkiruoka

Kohtaaminen juhla

Palvelut Wanhassa Satamassa ja lähistöllä

Rakennuspalvelu

Wanhan Sataman rakennuspalvelu on innovatiivinen ja palvelualtis tapahtumarakentamisen ammattilainen. Suunnittelemme ja toteutamme tapahtumaosastot ja tekniset ratkaisut alusta loppuun. Kattavaan palveluvalikoimaamme kuuluvat myös tapahtuman sähkötyöt, valaistusratkaisut, vuokrakalusteet, matotukset sekä erilaiset tulosteet niin kankaille, levyille kuin tarroille.

Tarjoamme käyttöönne valmiiksi paketoituja osastoratkaisuja, jotka ovat yksinkertainen tapa saada tyylikäs osastokokonaisuus vaivattomasti. Wanhan Sataman rakennuspalvelu suunnittelee myös mielellään juuri yrityksenne tarpeille räätälöityjä ratkaisuja osastorakenteista aina tulostuspalveluihin saakka. Autamme myös Wanhaan Satamaan liittyvissä teknisissä kysymyksissä.

Mikäli haluatte tarjouksen osastorakenteista, teillä on kysyttävää jo varatusta paketista tai haluaisitte ammattitaitoista suunnittelu- ja konsultointiapua liittyen tapahtuman tekniseen toteutukseen Wanhassa Satamassa, ota yhteyttä tapahtumapalveluihimme.

Ravintolapalvelut

Royal Ravintoloihin kuuluva Wanha Satama Ravintolat vastaa kaikista ravintolapalveluista Wanhassa Satamassa.

Kävijöille
Tapahtumien aikana kävijää palvelevat Wanhan Sataman ravintolat Brasserie ja Garden sekä erillisestä tilauksesta Lobby. Wanha Satama Ravintolat kuuluu Royal Ravintoloiden tasokkaaseen ravintolaperheeseen.  Brasseriessa on tarjolla on arkipäivisin kotiruokatyyppinen lounas klo 11-14.30. Tervetuloa!

Yhteistyökumppaneille Wanhan Sataman omissa tapahtumissa
Tapahtumien yhteistyökumppanina voitte tilata tapahtumaosastollenne tasokkaat tarjoilut Wanha Satama Ravintoloiden kautta. Osastoille toimitettavat tarjoilut toteutetaan toiveiden mukaisesti vaihdellen pienistä cocktailpaloista reiluihin teemabuffetteihin.

Tilavuokraajille
Wanhan Sataman ravintolat palvelee tapahtumavieraita tilaisuuksien aikana sekä räätälöi Wanhassa Satamassa järjestettäviin tapahtumiin tilaisuuden luonnetta vastaavat tarjoilukokonaisuudet. Suunnittelemme ja valmistamme kaiken huolellisesti parhaista raaka-aineista. Pienet yksityiskohdat tekevät maukkaan kokonaisuuden ja luovat edellytykset onnistuneelle tapahtumalle. Lisämausteen erilaisiin tapahtumiin antaa kaikkien aistien WSOP-tarjoilukonsepti, joka takaa elämyksiä kaikilla aisteilla – maulla, näöllä, tuoksulla, tunnolla ja kuulolla.

Lue lisää ravintolapalveluista ja katso menuehdotukset

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous:

Wanha Satama Ravintolat
Mari Laakkonen, myyntineuvottelija
p. 09 6128 6849
mari.laakkonen@royalravintolat.com

Hotellit ja majoittuminen

aivan Wanhan Sataman läheisyydessä:

Pankkiautomaatti

Lähin pankkiautomaatti löytyy Katajanokan puiston vierestä (Satamakatu 3) tai Katajanokan terminaalista (Katajanokanlaituri 8).