Kaisa Siipilehto -

Raikkaat reseptit kesän juhliin

Kesä on yhtä juhlaa. Pian juhlistamme keskikesää ja sitä seuraa usein rippijuhlia, häitä ja kihlajaisia ja rentoa yhdessäoloa ystävien ja perheen kanssa. Kuten itsenäisyytemme juhlavuoden teema kehottaa, juhlikaamme tänä vuonna erityisen paljon ja yhdessä. Toivotamme maukasta kesää, hyvää piknik-säätä ja ihania hetkiä tärkeiden ihmisten parissa. Tässä keittiömestareidemme reseptejä maustaa kohtaamisista entistä herkullisempia.

Timanttinen kesän aloitus Wanhassa Satamassa saatteli auringon taivaalle

Helppo kesäinen salaatti piknikille ja juhlaan

Salaatti sekoittuu helposti kumihanskoilla. Tyylikkäitä ja hauskoja tarjoiluastioita löytyy lukuisia. Ei muuta kuin aurinkoa ja ulos piknikille!

Pestolla maustettu parsa-meloni-salaatti

 • Vesimelonia, verkkomelonia, hunajamelonia
 • Valkoista ja vihreää parsaa
 • Pestoa
 • Mansikoita

Kuori melonit ja kuutioi haluamasi kokoisiksi paloiksi. Sekoita pesto melonien joukkoon ja anna maustua puolisen tuntia. Kuori parsat, leikkaa haluamaasi kokoon ja ryöppää kolmisen minuuttia jonka jälkeen nopea jäähdytys kylmässä vedessä. Valuta ja kuivaa parsat huolella. Sekoita melonit ja parsat kulhossa. Mausta vielä basilika-öljyllä, lisää ripaus suolaa ja mustapippuria tarvittaessa. Leikkaa mansikoista kannat pois ja jaa neljään osaan. Koristele salaatti lopuksi mansikoilla.

#parsaonpop #timanttinentilaisuus #royalravintolatkesä #wanhasatamaravintolat

 

Kastikkeilla makua salaatteihin ja grilliruokiin

Sitruuna vinaigretteä scampisalaattiin

 • 1 dl omenaviinietikkaa
 • 3 dl rypsiöljyä
 • 1 sitruunan kuori raastettuna ja mehu puristettuna
 • ½ rkl suolaa
 • 1 rkl sokeria
 • 1 rkl vettä

Ravista kaikki ainesosat yhdessä sekaisin ja anna maustua yön yli. Levitä salaattipohjan päällä ja lisää esim. grillatut scampit päälle. Koriste salaatti yrteillä esim. korianterilla.

#scampisalaatti #soosissasensalaisuus #timanttinentilaisuus #royalravintolatkesä #wanhasatamaravintolat

Aioli ja chilimajooneesi sopii loistavasti lihapullien ja grillatun kanan kylkeen.

Aioli

 • 1/2tl sinappia
 • 2 kpl keltuainen
 • 2 dl rypsiöljy
 • 1 tl omenaviinietikkaa
 • ½ tl suolaa
 • 2-3 kpl hienonnettua valkosipulinkynttä (oman maun mukaan)

Ota kaikki tuotteet huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista. Erottele keltuaiset ja valkuaiset (älä heitä valkuaisia pois, ne voi käyttää esim. marenkiin). Sekoita sinappi ja keltuaiset, kaada öljy ohuena nauhana päälle koko ajan sekoittaen. Kun majoneesi on valmis, lisää suola, valkosipuli ja etikka. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa valkosipulia ja/tai suolaa.

Chilimajoneesi

 • 1/2 tl sinappia
 • 2 kpl keltuainen
 • 2 dl rypsiöljy
 • 1 tl omenaviinietikkaa
 • ½ tl suolaa
 • 3 rkl shiraza tai jotain omaa lempichilikastiketta

Ota kaikki tuotteet huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista. Erottele keltuaiset ja valkuaiset (älä heitä valkuaisia pois, ne voi käyttää esim. marenkiin). Sekoita sinappi ja keltuaiset, kaada öljy ohuena nauhana päälle koko ajan sekoittaen. Kun majoneesi on valmis, lisää suola, chilikastike ja etikka. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa chiliä ja/tai suolaa.

#soosissasensalaisuus #timanttinentilaisuus #royalravintolatkesä #wanhasatamaravintolat

 

Kokoa suussa sulava pavlova jälkiruuaksi

Keittiömme pavlova kootaan marengista, raparperihillokkeesta ja patissier-vaahdosta. Päälle sopivat tuoreet marjat ja yrtit. Syötävät orvokit viimeistelevät annoksen kulhosta tai erillisistä laseista tarjoiltuna.

Syötävät kukat viimeistelevät kesäisen jälkiruuan.

Sveitsiläinen marenki

 • 90 g valkuaista
 • 150 g sokeria

Sekoita valkuainen ja sokeri kulhossa. Lämmitä seos vesihauteessa +35c jonka jälkeen vaahdota yleiskoneessa. Levitä matala kerros uunin pellille ja kuivaa kiertoilmauunissa 90c noin 2 tuntia (kunnes kuiva).

Raparperihilloke

 • 0,5 kg raparperia kuutioituna
 • 200 g hillosokeria
 • Puolikkaan sitruunaan kuorta
 • 1 kpl vaniljatankoja

Kuori raparperi ja kuutioi se haluamasi kokoisiksi paloiksi kattilaan. Kaada päälle hillosokeri, sitruunankuoret ja vaniljatangon raaputettu sisusta. Tarvittaessa voit lirauttaa kattilaan tilkan valkoviiniä antamaan makua ja kosteutta (ei välttämätöntä). Kansi päälle ja hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Kun seos lämpenee ja siitä alkaa irrota nestettä, nosta lämpöä, jotta saadaan hillo kiehumaan. Keitoksen kiehuessa keitä 5-10 minuuttia jotta pektiinini liukenee hilloon. Tämän jälkeen jäähdytä.

Patissier

 • 2,5 dl maitoa
 • Puolikas vaniljatanko
 • 60g keltuaista
 • 65g sokeria
 • 1,5 kpl liivatelehteä (6g)

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Mittaa kaikki paitsi liivatelehdet kattilaan ja aloita kypsennys vesihauteessa matalalla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kun seos sakenee ja alkaa muistuttaa paksua vaniljakastiketta, siirrä seos syrjään, purista liivatteesta vesi pois ja lisää joukkoon. Sekoita ja siirrä jäähtymään. Vaahdota 200g kuohukerma löysäksi vaahdoksi. Punnitse 200g valmistamaasi kastikepohjaa ja lisää kermavaahdon joukkoon. Sekoita massa tasaiseksi ja siirrä pursotinpussiin.

Kokoaminen
Ota jokin sopiva jälkiruoka astia esim. lasi. Aloita kokoaminen hillosta, sitten patissieria, jonka jälkeen mansikoita ja marenkia. Kokoa haluamasi määrä kerroksia. Koristele mansikan viipaleella tai vaikka orvokilla.

#pavlova #timanttinentilaisuus #royalravintolatkesä #wanhasatamaravintolat

 

Raikkaat drinkit kruunaavat kesäpöydän antimet

Yrtit antavat väriä ja raikkaan maun lisäksi kauniin ulkonäön juomalle.

Hugo

 • Proseccoa
 • Seljankukkamehua
 • Limen lohko
 • Minttua
 • Paljon jäitä

Heitä viinilasin pohjalle kevyesti puristettu limen viipale ja tukku mintun lehtiä. Päälle proseccoa ja seljankukkamehua. Lisää jäät ja sekoita kevyesti. Koristele vielä mintun lehdillä ja nauti.

#Italianmojito #timanttinentilaisuus #royalravintolatkesä #wanhasatamaravintolat 

Sangria valkoviinistä (1 l):

 • ½ l kuivahkoa valkoviiniä
 • 3 rkl sitruunamehutiivistettä
 • 3 dl Spriteä
 • 12 cl Cointreauta tai Triple Seciä
 • koristeeksi sitruunaa ja sitruunamelissaa

Voit tehdä sangrian pohjan valmiiksi sekoittaen kannussa valkoviinin, sitruunamehun, sitruunasoodan ja liköörin. Lisää lasiin jäät ja sitruunan siivut. Kaada juoma lasiin, sekoita vielä varoen ja koristele juoma sitruunamelissalla.

#valkoviini #sangria #timanttinentilaisuus#royalravintolatkesä #wanhasatamaravintolat 

Iloinen Jukka

 • Happy Joe-alkoholiton siideri
 • Mangopyrettä
 • Jäämurskaa
 • koristeeksi sitruunamelissaa tai viinimarjalehtiä

Ravista mangopyre ja jäämurska sekaisin. Kaada valitsemaasi lasiin. Lisää alkoholiton siideri ja sekoita varoen.

#holiton #happy #timanttinentilaisuus #royalravintolatkesä #wanhasatamaravintolat 

 

Mukavaa keskikesän juhlaa!

Kaisa ja Royalin keittiömestarit